Edit Content

About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound.

Contact Info

Studiul SMART re-confirma superioritatea protezelor TAVI autoexpandabile

O analiză suplimentară din trialul SMART (SMall Annuli Randomized To Evolut or SAPIEN) a demonstrat non-inferioritatea valvelor auto-expandabile față de valvele expandabile pe balon la pacienții cu stenoză aortică supuși înlocuirii transcateter de valva aortica (TAVI) și a confirmat superioritatea în timp a valvei din punct de vedere hemodinamic. Datele au arătat, de asemenea, rezultate pozitive similare la două categorii de vârstă (< sau ≥ 80 de ani). Rezultatele de ultimă oră au fost prezentate la sesiunile științifice 2024 ale Societății pentru Angiografie și Intervenții Cardiovasculare (SCAI)

Pacienții cu stenoză aortică și inel aortic mic, de obicei femei, subreprezentați în trialurile clinice, sunt expuși riscului de afectare a hemodinamicii valvulare și de rezultate adverse cardiovasculare după TAVI.

Studiul SMART este un studiu internațional, prospectiv, multicentric, randomizat (1:1), care compară siguranța și performanța valvelor auto-expandabile față de valvele expandabile pe balon la pacienții cu stenoză aortică severă simptomatică cu inel aortic de dimensiuni mici, supusi interventiei TAVI.

SMART este cel mai mare si cel mai riguros studiu până în prezent care a randomizat pacienții folosind cele mai utilizate două dispozitive TAVI și cel mai mare studiu TAVI care a înrolat în principal femei.

Trialul confirmă superioritatea hemodinamică a protezelor auto-expandabile supra-anulare, această opțiune de tratament avand rezultate pozitive similare pentru populația de pacienți mai activă și mai tânără

V-ar mai putea interesa și aceste articole:

Aortic cardiologie valve autoexpandabile

Cand trebuie intervenit in stenoza aortica

Bicuspidia aortica si consecintele ei

Abordarea pacientului cu boala multivalvulara

Boala cardiacă valvulară mixtă este o combinație de stenoză și regurgitare la nivelul unei singure valve, în timp ce boala …